Bilder

Vinst i säsongspremiären!

Vinst i säsongspremiären!

Helgen som gick innebar premiär för min bröllopssäsong denna sommar. Jag körde visserligen igång redan i januari med en tur till Stockholm men av naturliga skäl blev det inte så mycket utomhusfoto och ett lite annat upplägg. (Bilder finns här på sidan – scrolla ned)

Lördagen gick i alla fall fint och jag tar just nu en paus i redigeringen. Det är en härlig känsla när bild efter bild blir till en snyting och jag märker den med fem stjärnor för att exportera till ”galleriet”. Visst inser jag att det fortfarande finns mycket att utveckla men så länge lägstanivån är tillräckligt hög och fler och fler av de senaste bilderna man tar känns som de starkaste, så går allt åt rätt håll. Det har varit lite av min press på mig själv, på gott och ont; Man är inte bättre fotograf än sitt senast jobb och alla kunder förtjänar mitt bästa.

Augusti är fullbokat och bokningar för september börjar också trilla in. Många andra bröllopsfotografer verkar få sina bokningar i rätt god tid och även om jag numera också ligger 6-10 månader i förväg så brukar jag alltid få 1-3 stycken som hör av sig på sommaren och vill ha fotograf till september eller början på oktober.

Nu ska jag nog göra i ordning 4-5 teaserbilder och skicka till brudparet så att de har något att se fram emot innan bilderna levereras i slutet på veckan!

_19A4400

_19A4219

Pistvaktporträtt till jul


Stor_Erik_webb_liten

Jag fick ett udda men mycket roligt fotouppdrag inför jul. Sören ville ge sina tre vuxna söner något personligt som påminde dem om skidsemestrarna som barn. De brukade titta på TV-serien Pistvakt och där har pappa Stor-Erik Marklunds porträtt en central roll, vakande över sönerna från andra sidan.

boys

Det blev lite trixande med att bland annat såga av skidor i garaget och försöka få en cigarett att hänga på läppen på sådant vis som kan vara riktigt svårt för en icke-rökare. Efter 20-30 försök hittade vi dock rätt och det hela gick på drygt en timme. 

SE_inramat

Slutligen så hittade Sören några originalramar från 70-talet som ruffades till lite extra för att få en autentisk känsla. Igår fick jag mail om att det hela blivit succé på julafton och nu har sönerna sin fars vakande öga på väggen. Året om… 😉

Går du och funderar på något liknande är det bara att hojta till!

 

Jubileumshoppning Kvibille Ridklubb

 

_19A8791-11

Lördagen den 7/9 var det Jubileumshoppning på Kvibille Ridklubb och jag fotograferade tävlingarna. Här är ett urval av bilder och för er som tävlade och vill se samtliga bilder är ni välkomna att besöka http://www.fotografmagnus.com/ridtavling Bilderna i galleriet är oredigerade och vill ni beställa bilder får ni gärna säga om ni vill ha dem i svartvitt eller i någon färgton.

Detta var första gången jag fotograferade ridtävling men det kan nog bli fler framöver. Jag tar tacksamt emot tips från er som tävlar om det är speciella önskemål inför kommande fotograferingar! (Skriv gärna en kommentar till inlägget i så fall.)

_19A9002-1

_19A8993-1

_19A8988-1

_19A8918-12

_19A8734-10

_19A8635-9

_19A8580-8

_19A8470-5

_19A8353-2

_19A8543-7

 

Intresseanmälningar – Fotoworkshop

Först vill jag tacka nya besökare till min hemsida välkomna. I lördags så deltog jag i ”Öppen by” i Kvibille och ställde ut lite bilder i gamla Tingshuset och presenterade mig själv och min fotoverksamhet. Det var mycket roligt att få träffa många nya grannar och folket i byn nu när vi flyttat till ett mindre samhälle och försöker ”rota” oss.

Jag delade också ut ett informationsblad där jag undersöker intresset för fotoworkshops på olika teman. Det blev faktiskt mycket bra respons på detta och mejlen har redan börjat komma. Som tidsplanen ser ut så ska jag fortsätta marknadsföra dessa workshops lite mer nu framåt jul, vänta in fler intresseanmälningar och så återkommer jag till alla som visat intresse i januari. Då kommer det att presenteras mer konkreta teman, datum, innehåll och priser. Förhoppningsvis kan vi sedan köra igång i mars-april beroende på vilka teman som blir av.

Hör gärna av er under tiden om ni har några frågor, förslag eller andra funderingar! Jag finns också alltför(?) ofta på Facebook

/Magnus

In i en ny fotohöst

I lördags avslutade jag bröllopssäsongen med en eftermiddag tillsammans med Malin och Henrik. Det var en skön stämning, underbart väder och tempot var inte så vansinnigt högt, utan vi klarade av porträttbilderna smidigt och sedan gick det över till ett mer dokumentärt stuk som jag verkligen gillar. Nu har jag fört över alla bildfiler och hunnit halvvägs genom första gallringen. I morgon blir det till att sitta större delen av dagen med alla bilder och då kanske det bjuds på några fler exempel. Jag hoppas på några fina som skildrar nervositeten precis innan det brakar loss i kyrkan.

Annars går fotoverksamheten in i en ny säsong på något vis. Jag har en del reklamfotopyssel, matfoto och lite CD-albumdesign i startgroparna nu när bröllopen ebbar ut. Inspirationen till lite naturfoto för egen del har också återkommit nu när jag flyttat till Kvibille och har en rejäl skog tvärs över vägen! Jag har också lite planer på att marknadsföra mig mer lokalt med en grej men återkommer till vad det handlar om mer specifikt…

Den första bokningen för 2012 års bröllopssäsong har också kommit, vilket känns stabilt på något vis. Jag börjar få lite rutin på grejorna nu men jag står ändå fortfarande på tå och känner att det är inspirerande och utmanande. Det gäller att inte somna till i kyrkan och missa något avgörande ögonblick – speciellt när det är barn med i bilden!

På ”det vanliga jobbet” har jag fantastiskt drivna fotogrupper i år. De är tekniskt och berättarmässigt intresserade, kan prata bildfilosofi, komposition, fotoetik, företagande och vill verkligen hitta sina egna bildstilar och skilja sig från amatörers bildspråk. Jag skulle bli mycket förvånad om jag inte har skapat några konkurrenter till mig själv när dessa tre fotokurserna är slut i vår! Eleverna visar och kommenterar varandras bilder på LBS Halmstad Foto. Nu är vi knappt en månad in i kursen och redan ser man en hel del bilder av klass. Hur kommer det se ut om några månader?

 

Viktor och Ebba

Några bilder från min senaste barnfotografering. Jag hittade en riktigt fin plats bara ett stenkast bort som nog kommer att återanvändas flitigt framöver. Vädret var strålande med tunna slöjmoln där solen trängde igenom då och då. Första bilden där Viktor visar segertecknet var faktiskt också den allra första bild som togs och det är inomhus innan vi gick iväg. Ibland sitter det direkt! Annars tror jag ”krambilden” bör framkalla lite känslor hos mamma och pappa…