Dan före dan före dopparedan

ImageJulstämningen går mot sitt klimax och det känns riktigt mysigt att för första året få fira jul hemma i eget hus. Vi vågade inte hoppas på snö men det fick vi ändå i förrgår men vi får väl se om det ligger kvar till julafton. Cupido (bilden) var kanske inte helt bekväm inledningsvis men vande sig snabbt…

Det är det andra året jag kör firman nu och även om jag haft det lugnt rent fotojobbmässigt nu på senhösten så har det varit en riktigt bra utveckling från förra året. Framförallt så hade jag en lyckad bröllopssäsong där jag utvecklades en hel del. Det genererade också lite arbete med extratjänster såsom bröllopsalbum, tackkort, förstoringar och sådant. Kontaktnätet är ytterligare vidgat och en del spännande projekt ligger i startgroparna. Förhoppningsvis kan jag utnyttja en del av julledigheten till att få igång det hela.

Image

Jag fick ett tips av en elev om sajten Scoopshoot, så jag har ansökt om ett Pro-konto och blev antagen, vilket är trevligt. Nu får vi se om det genererar några roliga jobb framöver. Man skulle skicka in en portfolio med 9 bilder och det blev följande:

Image

Lite fotogrejor från Hong Kong damp ner för någon vecka sedan och jag har bara testat som hastigast. Ett mutlifäste för paraply och blixt som blir rätt smidigt att ha med sig för lite mer seriösa porträttfotograferingar.

Image

Det blir ju en lite större ljuskälla och det är ju aldrig fel. Visst kan det inte ersätta studioblixtar eller andra mer rejäla saker men för 15 dollar var det inte mycket att fundera på..

Avslutningsvis vill jag önska alla vänner, kunder och läsare som trillat in en riktigt god jul!

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s