In i en ny fotohöst

I lördags avslutade jag bröllopssäsongen med en eftermiddag tillsammans med Malin och Henrik. Det var en skön stämning, underbart väder och tempot var inte så vansinnigt högt, utan vi klarade av porträttbilderna smidigt och sedan gick det över till ett mer dokumentärt stuk som jag verkligen gillar. Nu har jag fört över alla bildfiler och hunnit halvvägs genom första gallringen. I morgon blir det till att sitta större delen av dagen med alla bilder och då kanske det bjuds på några fler exempel. Jag hoppas på några fina som skildrar nervositeten precis innan det brakar loss i kyrkan.

Annars går fotoverksamheten in i en ny säsong på något vis. Jag har en del reklamfotopyssel, matfoto och lite CD-albumdesign i startgroparna nu när bröllopen ebbar ut. Inspirationen till lite naturfoto för egen del har också återkommit nu när jag flyttat till Kvibille och har en rejäl skog tvärs över vägen! Jag har också lite planer på att marknadsföra mig mer lokalt med en grej men återkommer till vad det handlar om mer specifikt…

Den första bokningen för 2012 års bröllopssäsong har också kommit, vilket känns stabilt på något vis. Jag börjar få lite rutin på grejorna nu men jag står ändå fortfarande på tå och känner att det är inspirerande och utmanande. Det gäller att inte somna till i kyrkan och missa något avgörande ögonblick – speciellt när det är barn med i bilden!

På ”det vanliga jobbet” har jag fantastiskt drivna fotogrupper i år. De är tekniskt och berättarmässigt intresserade, kan prata bildfilosofi, komposition, fotoetik, företagande och vill verkligen hitta sina egna bildstilar och skilja sig från amatörers bildspråk. Jag skulle bli mycket förvånad om jag inte har skapat några konkurrenter till mig själv när dessa tre fotokurserna är slut i vår! Eleverna visar och kommenterar varandras bilder på LBS Halmstad Foto. Nu är vi knappt en månad in i kursen och redan ser man en hel del bilder av klass. Hur kommer det se ut om några månader?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s