Drömbröllop i Varberg – grattis till Sara och Patrik!

I lördags var det Varberg som gällde till 100%. Det var halvdagsplåtning och jag, min fotoassistent Sara och hennes pojkvän Stefan åkte norrut redan vid 11:00 för att vara på plats i god tid. Jag var visserligen uppe för två veckor sedan på konsultationsmöte och träffade bruden men eftersom jag nu hade assistent med mig så fick jag också några minuter till provfotografering på plats innan brudparet dök upp.
Saras blick är inte att leka med!
Vi inledde med lite fotografering vid fästningen och det var riktigt hårt ljus vid 12-tiden men vi lyckades hitta några fina miljöer i skuggan för ansiktsporträtt och närbilder. Uppe på fästningen hittade vi en fantastisk blomsteräng som skapade en fin inramning i det vackra vädret.
Patrik med ett mycket klädsamt tredagarsstubb

Därefter blev det Societetsparken i centrala Varberg och också en matpaus. Fotograferingen fortsatte sedan i ett rasande tempo på stadshotellet och med vigseln i kyrkan för att slutligen rundas av med en promenad tillbaka till fästningen och champagnemingel där.
I Societetsparken
Stefan gjorde ett utmärkt jobb med reflexskärmen som jag börjat använda mer och mer de senaste bröllopen. Sara skötte kompletterande foto och fick även tid att arrangera egna fotograferingar vid en trappa på fästningen och uppe på utkiksplatsen. 
När festen väl satte igång var vi klara, så då packade vi ihop utrustningen och begav oss tillbaka till Halmstad. Efter en lång eftermiddag med skoskav, svettig skjorta och mental spänning var det riktigt skönt att duscha, ta på sig shorts, sandaler och promenera ner till hörnan och köpa sushi!
  
Jag har bara hunnit med första sorteringen/rensningen och att pyssla med några av bilderna som skickades som smakprov till brudparet. Responsen var dock väldigt positiv och det som också gladde mig var att de uppskattade mitt arbetssätt under dagen. När jag som fotograf är närvarande så stor del av dagen så tycker jag det är viktigt att fotograferandet inte tar överhand utan att paret verkligen kan njuta av det som sker och försöka slappna av. Då blir det också bättre bilder och man får möjlighet att fånga de där tillfällena som är mer ”äkta”. Jag ser det lite som en bra fotbollsdomare i en Champions Leaugefinal med många känslor – gör man sitt jobb rätt så märks man inte riktigt utan det bara blir bra… 
Patriks klocka stannade 10 minuter innan bröllopet, troligtvis för att markera stundens allvar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s