Nystartat projekt: Halsbo Hage

I fredags påbörjade jag ett större projekt som jag kommer att arbeta med framöver. Halsbo Hage är namnet på den verksamhet som håller på att utvecklas på Björsjö Gård utanför Torup. I dagsläget är egenproducerat kvalitetskött kärnan men tanken är att kanske utveckla verksamheten i framtiden om det vill sig väl.

Vi inledde med ett planeringsmöte där vi pratade bland annat verksamhetsfokus, målgrupp, kontaktmiljöer/plattformar, grafisk profil, produkternas mervärden och eventuella samarbetspartners. Sedan var det dags för första fotograferingen. Vädret stämde och i första hand gällde det bilder på djuren i den miljön de vistas under sommarhalvåret. Kossor i vackert landskap med andra ord!

Förutom detta så registrerades domänen www.halsbohage.se och en första tillfällig sida sattes upp. Nästa vecka ska en reklambyrå ta fram ett flygblad så en del bilder ska levereras till den också.

Framöver så blir det till att arbeta med kompletterande fotografering, hemsidan och diskussioner om hemsidans innehåll. Bloggformatet har fördelar och nackdelar. Spridningen i sociala nätverk förenklas och Google rankar ofta innehållet högre. Samtidigt måste man fråga sig om det är det rätta för målgruppen, vilket inte är givet i detta fall. Detta ska vi fortsätta att diskutera. En Facebooksida är dock skapad, då målgruppen det senaste åren börjat använda den plattformen flitigt.

Mitt uppdrag i fredags var att producera ”natursnuskbilder” och tidlös lantmiljö med mycket grönska:

Nästa fotosession ska fokusera mer på gården och arbetet där. Framåt jul så är det väl också aktuellt med vinterbilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s